•AJANKOHTAISTA•

Todistuksia Jumalan voimasta

30.12.2021

Jumalan voima vaikuttaa yhä tänäkin päivänä. Herra Jeesus tuli pelastamaan, parantamaan ja antamaan yltäkylläisen elämän. Olemme kokeneet sen omakohtaisesti ja tahdomme kertoa siitä myös muille.

Olen Markus, kotoisin Pihtiputaalta, Keski-Suomesta. Kasvoin perheessä, jossa ei tunnettu Jumalaa, eikä pidetty uskonasioita esillä. Huomasin kuitenkin jo ala-asteikäisenä, ettei elämä voisi olla pelkästään siinä, mitä näin ympärilläni koulussa, kavereissa ja kotonani.

Niinpä rukoilin, että jos Jumala olisi olemassa, saisin Häneltä omaan elämääni tarkoituksen. Jonkin ajan kuluttua löysin pöytälaatikostostani Gideonien pienen punaisen kirjan, jossa luki ”Uusi Testamentti, Psalmit ja Sananlaskut”. Koulussa olin saattanut kuulla kristinuskosta joitain asioita, mutta nyt lähtisin itse tutkimaan mitä siitä sanotaan.

Luettuani tuota kirjaa silloin tällöin, aloin viimeistään lukiossa ymmärtää helvetin olemassaolon mahdollisuuden. Olin myös kärsinyt koulussa erilaisuuden tunteista ja ajoittaisesta kiusaamisesta, jotka johtivat ahdistuneisuuteen. Mikään apu ei tuntunut tuovan todellisia ratkaisuja, olipa kyse sitten omista rukouksistani tai muiden kanssa keskustelemisesta.

Muutettuani Ouluun opiskelemaan löysin yliopiston kautta uusia väyliä jutella ja käsitellä asioita, kuten opintopsykologin ja yliopistopastorin. Lisäksi tutkin asioita itse, ja löysin tieni nuorten uskovien pariin OPKO:n ja EO:n kaltaisten järjestöjen kautta. Vielä 2. yliopistovuoden keväälläkin kamppailin päässäni Raamatun todenperäisyyden kanssa, mutta sisimmässäni olin jo vakuuttunut siitä. Niinpä ikään kuin luovutin, ja annoin elämäni Jeesukselle alkukesästä 2020. Näin rukoilin kotonani ääneen ja pyysin kaikkia syntejäni anteeksi.

Vaikka en selkeästi kokenutkaan syntieni tippuvan harteiltani tai muutakaan yliluonnollista noissa hetkissä, uskoin kuitenkin saaneeni syntini anteeksi Raamatun sanan perusteella. Olin jo aiemmin päässyt irti pornosta, jonka kanssa olin taistellut pitkään. Edessäni olisi uusi elämä uudella perustalla ilman jatkuvaa kamppailua elämän suurimpien kysymysten kanssa.

Samana vuonna kävinkin sitten kasteella ja sain tuntea Jumalan yliluonnollisen voiman käsissäni. Täytyin Pyhällä Hengellä ja rukoilin kielillä ensimmäistä kertaa. Valitettavasti kärsin yhä ahdistuneisuudesta ja peloista, jotka johtivat kielillä puhumisen taukoamiseen. Myöhemmin Jeesus kuitenkin vapautti minut voimallisesti monista henkivalloista, jotka olivat yhä jääneet sieluuni piileskelemään. Mieleni on myös uudistunut vähitellen Raamatun ansiosta, kun Pyhä Henki on tehnyt työtänsä minussa. Tätä kautta olen löytänyt rauhaa sielulleni, kun olen oppinut tuntemaan myös itseni paremmin Jumalan ansiosta. Kaiken lisäksi uskon, että paras on vielä edessäpäin.

Isän rakkaus on tärkeintä elämässä ja Jeesuksen ansiosta hänen armonsa on meille saatavilla tänäkin päivänä.

-Markus

Kun tulin uskoon, niin meillä oli entisen mieheni kanssa vakava aviokriisi. Voimani olivat aivan loppu. Ihmeellisellä tavalla meidät johdateltiin uskovan naisen luo 19.4.1994 perjantai-iltana klo 22.00. Hän kysyi; Tahdotteko päästä taivaaseen? Sanoin, että tottakai, sitähän olen koko elämäni kaivannut.

Ei hän puhunut mitään, että täytyy ottaa vastaan Jeshuan sovitustyö ja lukea syntisen rukous, hän vaan pani kätensä päällemme ja rukoili ja julisti meille synnit anteeksi ja käski kiittää Jeshuaa! Siitä lähtien olen kiittänyt pelastajaani ja vienyt sanomaa eteenpäin, yksin Hänen armostaan, kaikki kiitos ja ylistys rakkaalle Abba Isälle, joka löysi meidät pimeydestä ja nosti meidät rakkaan poikansa kirkkauden valtakuntaan.

-Anneli

Olen entinen alkoholisti. Herra Jeesus Kristus Mestari vapautti minut riippuvuuksista (alkoholi/tupakka) 18 v. sitten. Vapautumiseni oli yliluonnollinen Jumalan suuri ihme, jota olin rukoillut vuosia. Kuitenkin ensimmäiset vuodet olivat vaikeita. Ymmärsin, että minun oli tehtävä oma osuuteni olemalla juomatta. Aina kun viinanhimo iski, rukoilin: "Jeesus auta!!". Hän on ollut uskollinen ja auttanut joka kerta. Enää ei ole ollut halua juoda vuosiin. Ei ole ollut tarvetta sellaiseen. Jeesus riittää. Herra on minun parantajani ja apuni aivan varma minun päivieni loppuun asti.

-Eija

Vuonna 2001 toivuttuani psykoosista sairastuin syvään masennukseen. En nähnyt valoa missään. Muistan kuinka kävelin ja itkin, kävelin ja itkin..

Kerran taas ollessani kävelyllä muistin erään sokean vanhan uskovaisen miehen, jonka kotikokouksissa olin aikaisemmin käynyt. Menin hänen tykö ja pyysin rukousta ja kun hän oli rukoillut ja lähdin kävelemään kotiin päin ja huomasin, että aurinko paistaa ja muistan kuinka hymyilin siinä kävellessäni.

Masennus oli pois pyyhitty pois täydellisesti ja sain alkaa iloitsemaan kaikista pienistäkin asioista. Olin niin kiitollinen. Jeesus auttoi silloin ja hän auttaa tänään ja Hän auttaa huomenna. Päättänyt olen seurata Herraa ❤️

-Marjo

Itse tein uskonratkaisun yksin kotona vuonna 2006. Luin keittiönpöydän ääressä pelastusrukouksen. Anneli Kallinkoski oli kyllä sitä ennen paljon puhunut uskonasioista, kun oltiin samassa työpaikassa silloin. Se tapa tuntui silloin minulle parhaalta, halusin olla yksin rauhassa. Vaikka siinä hetkessä ei tuntunut miltään, Jumalan johdatus alkoi heti näkymään hyvällä tavalla elämässäni.

-Elina

Noin 13-vuotiaana olin kotona omassa huoneessani. Olin alamaissa ja hyvin epätoivoinen, koska näin, että muilla saman ikäisilläni menee niin hyvin, he saavat sitä mitä elämällä on tarjota, mutta minä en. Ajattelin, että jos nyt kuolisin, niin sitten minuakin varmaan jäätäisiin kaipaamaan.Yritin epätoivoissani päättää omat päiväni, tai ainakin koetin tehdä jotain siihen suuntaan.

Samalla kuitenkin Jumala puuttui tilanteeseen. Tunsin, kuinka valtava rakkaus laskeutui ylleni, ja tiesin, että voin kuoleman sijasta valita myös elämän Jeesuksen kanssa. Tein valinnan. Suostuin antamaan elämäni Jeesukselle, ja lopetin epätoivoisen yrityksen.

Sen jälkeen pystyin erottamaan, että Jumala on todellinen, sillä aloin tuntemaan hänen läsnäolonsa elämässäni. Sain tulla Jumalan lapseksi. Elämän antaminen Jeesukselle on ollut ehdottomasti paras ratkaisu, mitä olen tehnyt. Olen saanut häneltä jotain verrattomasti parempaa sen tilalle, mitä en silloin elämältä saanut.

TODISTUS UUDESTA VOIMASTA

Syksyllä 2016 olin ilmoittautunut opetuslapseuskouluun, joka alkaisi neljän kuukauden päästä. Oli kuitenkin vain yksi iso este: voimani olivat olleet hyvin vähissä jo yli kolme vuotta työuupumuksen takia. Tämän vuoksi pyysin rukousta puolestani, että saisin vahvistua, ja voisin aloittaa koulun. Minulle rukoiltiin virvoitusta, ja yksi ystäväni, Jumalan mies nimeltään Jean Roos lähetti minulle viestin: ”Herralta tulee voima.”

Koulun alkaminen lähestyi. Kun oli enää viikko aikaa alkuun, olin kotona. Sinä iltana yksinkertaisesti vain huokasin Jumalan puoleen ja sanoin, että nyt se vois olla se hetki, että se voima tulee. Ja silloin se myös tuli. Sain tuntea, kuinka Jumala kosketti ja täytti uudella voimalla. Tiesin, että nyt sain vastauksen odotukseeni ja pystyn aloittamaan koulun.

Seuraavina päivinä ja kuukausina tunsin ihmeellistä voimistavaa virvoitusta kehossani. Ikään kuin veri olisi lähtenyt kiertämään paremmin ja virkistämään uupunutta olemustani. Jumalan tarkoitus ja tahto minua kohtaan oli käydä tämä koulu. Siksi hän puuttui tilanteeseen ja teki aloittamisen mahdolliseksi.

”Hän antaa väsyneelle voimaa ja voimattomalle väkevyyttä runsain määrin. Nuorukaiset väsyvät ja uupuvat, nuoret miehet kompastuvat ja kaatuvat, mutta ne, jotka Herraa odottavat, saavat uuden voiman. He kohottavat siipensä kuin kotkat. He juoksevat eivätkä uuvu, he vaeltavat eivätkä väsy.” (Jes.40:29-31)

-Jari

Olin hyvin kiinnostunut vyöhyketerapiasta ja muista itämaisista hoidoista. Huomasin kuinka terveysongelmia vain tuli lisää mitä enemmän kiinnostuin asiasta ja hoidoista. Sitten puolestani rukoiltiin Jeesuksen nimessä ja minulle paljastui totuus, että nuo hoidot eivät vieneet valoon vaan syvemmälle pimeyteen ja niin sain vapautua itämaisen hengentieteen sotkuista. Pääsin vapauteen sairauksistani. Ja ne eivät ole sen jälkeen minua vaivanneet. Kiitän Jumalaa terveydestäni tänään!

-Elina

Yksi parantumisihme on kohdunlaskeuma. Se oli niin ikävä, että tuntui kuin haarojen välissä olisi ollut pallo, ja jos juoksin bussiin tai hypin trampoliinilla, tunne paheni usean viikon ajaksi.

Ensimmäinen parantuminen tapahtui seurakunnassa ylistyksen aikana seistessäni, kun kohtu vain nousi ylöspäin sisälläni. Tein syntiä, ja tila palautui ennalleen. Toisenkin kerran parantumisen jälkeen synti palautti tilan. Kolmas parantuminen pysyi, jopa neljännen raskauden (raskausdiabetes-hirveästi lihomiseni) ei palauttanut tilaani, vaan kohtuni kokeiltiin olevan täysin omalla paikallaan synnytyksen jälkitarkastuksessa.

-Mirja

Mulla oli monenlaisia pelkoja, mutta Jumala vapautti mut niistä peloista!

-Herran pelastama

Olin telttakokouksessa, kun tein uskonratkaisun. Alussa epäilin, että onnistuukohan tämä ja mitähän miehenikin sanoo? Kun menin ķotiini, niin kerroin heti uskoon tulostani. Mieheni tuumasi vain, että kauankohan se kestää. Olen kuitenkin elävässä uskossa edelleen ja haluan päästä vielä eteenpäin.

-Kirsti

Juoksin Jumalaa pakoon monia vuosia. Uskoin että Hän on olemassa, mutta kuvittelin että joudun jättämään kaiken hauskan, jos tulen uskoon.

Sitten elämäni ahdistus kasvoi niin suureksi, että lopulta aloin kyselemään, 'oletko sinä Jumala olemassa? Jos olet, vastaa minulle'. Sen jälkeen raamattu alkoi vetämään minua puoleensa. Olin yrittänyt sitä lukea aiemminkin, mutta en ymmärtänyt siitä mitään. Nyt löysin paikan missä Jeesus sanoo: 'minä olen tie, totuus ja elämä, ei kukaan tule Isän luo muuta kuin minun kauttani'. Siitä ymmärsin, että tarvitaan Jeesusta. Toisessa kohdassa sanottiin: 'jos sinä suullasi tunnustat Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämestäsi, että Jumala on Hänet herättänyt kuolleista, sinä pelastut'. Nämä sanat puhuivat minulle vahvasti ja tunsin, että Jumala vastasi.

Niinpä eräänä iltana ennen nukkumaan menoa polvistuin vuoteen viereen. Siinä rukoilin Jeesusta sydämeeni. Ahdistukseni katosi saman tien ja minut ympäröi ihana, syvä rauha. Ihmettelin, mitä tapahtui. Sen jälkeen pystyin nukkumaan hyvin. Seuraavana päivänä tunsin että jotain oli muuttunut vaikka en ymmärtänytkään, mitä. Koitin sytyttää tupakan, mutta en pystynyt polttamaan, kun se maistui niin pahalle. Myöhemmin yritin ottaa saunakaljaa, sama juttu, maistui pahalle. Huomasin, etten enää halunnut lähteä baariin tai ottaa Alkoa millään tavalla, se ei vain enää kiinnostanut.

Myöhemmin ymmärsin, että Jeesus oli todella tullut elämääni. Hän johdatti minut seurakuntaan. Sen jälkeen elämäni suunta on ollut ylöspäin. Jumala on parantanut, eheyttänyt ja osoittanut monin tavoin hyvyyttään. Yhtä asiaa kadun: voi miksi pakenin Häntä niin pitkään.

-Kirsi

Olen entinen tulevaisuuden murehtija, täydellisyyteen pyrkinyt lakimies, jolle työstä ja murehtimisesta oli tullut epäjumala. Menetin täysin terveyteni vuonna 2018 stressin seurauksena ja kärsin suunnattomasta unettomuudesta. Kokenut jo lähellä eläkeikää oleva lääkäri sanoi tilanteestani, että hän on kyllä paljon nähnyt, mutta ei koskaan tällaista.

Erämaassani huusin avuksi Herraa, Häntä ainoastaan. Etsin Israelin Jumalaa. Hän vastasi minulle 27.1.2019 ja paransi minut täydellisesti. Sain kokea ylösnousemusvoiman, lääkkeet jäivät siihen paikkaan ja tapahtui ennalleen asettaminen.

Ei ole paikkaa, mistä Jumala ei voisi nostaa. Jesaja 53:5. Tänään saan olla tässä täysin Herran armosta, ja mikä parasta olla Hänen lapsensa. Paras on edessä päin! Kunnia Jumalalle korkeuksissa ja maassa rauha ihmisten kesken, joita kohtaan Hänellä on hyvä tahto.

Jeesus Kristus on Herra!

-Maria